Εάν είστε οπαδός της φαντασίας, τότε ίσως να έχετε σκεφτεί πού θα ζούσατε αν ήσασταν ένας χαρακτήρας σε ένα παραμύθι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κάστρο πάνω σε ένα λόφο ή ίσως ένα απέραντο παλάτι γεμάτο θαύματα.

Αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι, ανεξάρτητα από το πόσο πολυτελές είναι ένα ανάκτορο, είναι δύσκολο να νικήσετε την αίσθηση της άνεσης που θα έχετε από ένα σπίτι για χόμπιτ.

Τι είναι ένα σπίτι για χόμπι; Ονομάστηκε έτσι από τους μικρούς, ξυπόλητους χαρακτήρες της ταινίας «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» του Tolkien και το όνομα αναφέρεται σε σπίτια χτισμένα στις πλευρές των λόφων. Πολλά σπίτια σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτή την αρχιτεκτονική και ίσως να μην τα βλέπετε αν τα πλησιάσετε από λάθος γωνία.

Ένα τέτοιο σπίτι βρίσκεται στη Σλοβενία. Τοποθετημένο κάτω από ένα μικρό λόφο, είναι σχεδιασμένο και δημιουργημένο από τους Danica και Joze Kolaric με ανακυκλώσιμα υλικά.

Πραγματικά είναι αξιολάτρευτο!

Είναι κυριολεκτικά χτισμένο ακριβώς μέσα σε ένα μικρό λόφο. Προσεγγίζοντας το από πίσω, μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει. Είναι περιτριγυρισμένο από έναν κήπο γεμάτο λουλούδια και βότανα.

 

 

 

Το σπίτι χτίστηκε χρησιμοποιώντας ξύλο και πέτρες και ταιριάζει απόλυτα στο τοπίο της Σλοβενίας.

Οι σχεδιαστές του ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά με ρουστίκ στοιχεία και επίσης έδωσαν φόρο τιμής στην ιστορία της περιοχής.

Το εσωτερικό είναι εξίσου χαριτωμένο με το εξωτερικό, με ξύλινες σανίδες και διακόσμηση για διαχρονική φρεσκάδα.

Το τζάκι δίνει ζεστασιά στο χώρο.

Ο πίσω τοίχος είναι κατασκευασμένος από τσιμέντο, έτσι ώστε το σπίτι να μπορεί να κρατηθεί από το βάρος του λόφου.

Έξω από το σπίτι υπάρχουν πολλά δέντρα, λουλούδια και βότανα.

Το να μένεις σε αυτό το σπίτι πρέπει να είναι μια πραγματικά μαγευτική εμπειρία, σαν να μεταφέρεται κατευθείαν σε ένα παραμύθι ή σε άλλη εποχή.

via

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...