Μια διαφορετική σαγκρία, λευκή και αφρώδης, για αυτούς που τους αρέσουν οι πειραματισμοί!

Δροσερό αγγούρι, κομμάτια και χυμός καρπουζιού, λάιμ και δυόσμος σε ένα πανεύκολο και πρωτότυπο καλοκαιρινό ποτό.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 2 φλιτζάνια καρπούζι, κομμένο σε μικρά μπαλάκια ή κομμάτια
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι χυμό από καρπούζι
  • 1 λάιμ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 12 φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 750 ml Sauvignon blanc ή άλλο απαλό λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό ή σόδα
  • παγωμένο φυλλαράκια δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Αφρώδης σαγκρία με αγγούρι και καρπούζι 1

Εκτέλεση

  1. Για το χυμό καρπουζιού, πολτοποιούμε κομμάτια καρπουζιού στο μπλέντερ, τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω από μια κανάτα και σουρώνουμε το χυμό.
  2. Σε μια μεγάλη κανάτα βάζουμε το αγγούρι, το καρπούζι, τις φέτες λάιμ και τα φύλλα δυόσμου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό λάιμ με το χυμό καρπουζιού και το μέλι. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύοντας απαλά. Την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  3. Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.

Πηγή

 

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...