Υπέροχο cheesecake λευκής σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Μια εύκολη συνταγή, δείτε και το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα, για ένα δροσερό, ελαφρύ και γευστικότατο επιδόρπιο με μπισκοτένια τραγανή βάση, αφράτη κρέμα τυριού με λευκή σοκολάτα και μύρτιλλα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη τέλεια γεύση του.

Υλικά 

Για τη βάση: 150 γρ. μπισκότα βουτύρου (τύπου πτι μπερ) 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση 350 γλ. λευκή σοκολάτα 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 250 γρ. φρέσκα μύρτιλλα (στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)

Εκτέλεση 

Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση του. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, σε σκόνη τα μπισκότα. Σε κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο, το αφαιρείτε από τη φωτιά ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα μέσα στο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού ισομερώς, πιέζοντάς το στη βάση με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει. Για τη γέμιση: Βάζετε τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας να λιώνουν σε μπεν μαρί (φροντίστε να μην ακουμπάει το μπολ με τη σοκολάτα στο κοχλαστό νερό αλλά να λιώνει με τον ατμό). Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει το μείγμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε, το μαλακό τυρί κρέμα, τη κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύετε δυνατά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Κρατάτε 15 περίπου μύρτιλλα για διακόσμηση και τα υπόλοιπα τα ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το διακοσμείτε με τα μύρτιλλα που κρατήσατε. Βάζετε το cheesecake σας στο ψυγείο να κρυώσει και σφίξει το μείγμα για 4-5 ώρες περίπου, ιδανικά και για ένα βράδυ. Όταν πρόκειται να το σερβίρετε “περνάτε” ένα μαχαίρι με λεπτή λάμα ανάμεσα στο cheesecake και τα τοιχώματα του ταψιού να ξεκολλήσει. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...