Αυτό το εξωπραγματικό σπήλαιο με τις γέφυρες, δεν είναι από κάποιο φανταστικό σκηνικό κάποιας ταινίας, είναι μια πραγματικού σπηλιά ασβεστόλιθου. To Baatara Gorge Waterfall, ή αλλιώς Three Bridge Chasm βρίσκεται στη Tannourine του Λιβάνου όπου ο ασβεστόλιθος διαβρώθηκε με το πέρασμα των χρόνων από το νερό του λιωμένου χιονιού το χειμώνα.
Ο καταρράκτης, ο οποίος τροφοδοτείται από το λιωμένο χιόνι του όρους Lebanon, πέφτει από ύψος 250 μέτρων στο κενό του ασβεστόλιθου ηλικίας, 160 εκατομμύριων χρόνων απο την Ιουράσια περίοδο.
Πειράματα που έγιναν με χρωστική ουσία φθορισμού το 1988 έδειξε ότι το νερό από το χάσμα αναδύεται από μια πηγή στην κοντινή πόλη της Mgharet al-Ghaouaghir. Στην περιοχή υπάρχουν ταμπέλες που ενημερώνουν και αποθαρρύνουν τους επισκέπτες του σπηλαίου από το να σταθούν πάνω στις γέφυρες ή να πλησιάσουν στο χείλος του γκρεμού, μιας και το έδαφος είναι ολισθηρό, και οι γέφυρες μπορεί να καταρρεύσουν από το βάρος των επισκεπτών.

Gouffre de Baataraallabout.gr three bridges cave baatara gorge waterfall lebanon 3allabout.gr three bridges cave baatara gorge waterfall lebanon 1allabout.gr three bridges cave baatara gorge waterfall lebanon 4allabout.gr three bridges cave baatara gorge waterfall lebanon 5allabout.gr three bridges cave baatara gorge waterfall lebanon 6allabout.gr three bridges cave baatara gorge waterfall lebanon 7

Περισσότερα: Wikipedia