Μιας και τελείωσε η νηστεία και πλέον μπορείτε να φάτε ό,τι επιθυμείτε, εμείς είμαστε εδώ για να σας ανοίξουμε την όρεξη και να σας δώσουμε την εκπληκτική συνταγή του Jamie Oliver για σούπερ μαλακό παγωτό που φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml (2 φλ.) γάλα πλήρες
  • 250 ml (1 φλ.) κρέμα γάλακτος με πάνω από 60% λιπαρά
  • κρόκους από 7 αυγά
  • η ζάχαρη είναι προαιρετική (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 50 γρ. στέβια)

13181150_1020183458062062_658050498_n

Ξεκινήστε ρίχνοντας το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι. Βάλτε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και βράστε το μείγμα σας για 15 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη ή τη στέβια (αν χρησιμοποιήσετε γλυκαντική ουσία) και ανακατέψτε καλά.

Ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε ρίξτε σιγά-σιγά τα αυγά στο μείγμα του γάλακτος. Συνεχίστε το ανακάτεμα. Μπορεί να σας πάρει γύρω στα 15 λεπτά να πετύχετε το παχύρευστο μείγμα που αναζητάτε. Μόλις πάρει τη μορφή που θέλετε, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

13187821_1020183461395395_421438836_n

Βάλτε το μείγμα σε ένα σακουλάκι που μπορεί να μπει στην κατάψυξη και σφραγίστε το καλά. Έπειτα βάλτε το στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα και για τις επόμενες 3-4 ώρες θα πρέπει να το βγάζετε από την κατάψυξη και να το πλάθετε λίγο με τα χέρια σας όπως είναι μέσα στο σακουλάκι.

Το παγωτό σας είναι πανέτοιμο και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μπορέσετε να κρατηθείτε για πολύ. Θα θέλετε να το φάτε όλο!

Πηγή:spirossoulis.com

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...