Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δυσκολεύονται να βράσουν αβγά και να τα πετύχουν όπως θέλουν. Σίγουρα κάποιοι το έχουν αναζητήσει αρκετές φορές και στο διαδίκτυο. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά είναι κάπως πιο περίπλοκο.

Υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι: Μπορείτε να βάλετε τα αβγά σε βραστό νερό, να τα τοποθετήσετε και να σβήσετε τη φωτιά, να τα μεταφέρετε σε ένα δοχείο με κρύο νερό και πολλά άλλα. Ίσως όμως βγουν υπερβολικά βρασμένα ή άβραστα.

Επειδή σε κάθε πρόβλημα υπάρχει και λύση, παρακάτω θα μάθετε τον εύκολο τρόπο να πετύχετε τα βραστά αβγά. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Αρχικά, χρησιμοποιήστε βραστό νερό για τα αβγά.

Πολλές οδηγίες αναφέρουν πως πρέπει να ξεκινήσετε με κρύο νερό και να το βράσετε μαζί με τα αβγά. Αυτό δε λειτουργεί πάντα αποτελεσματικά.

Αντί να τοποθετήσετε τα αβγά σε κρύο νερό, βγάλτε τα αμέσως από το ψυγείο και τοποθετήστε τα σε νερό που είναι ήδη βραστό.

Αυτό απαιτεί υπομονή, αλλά θα κάνει τα αβγά σας τέλεια.

Όταν το νερό φτάνει σε σημείο βρασμού, προσθέστε σε αυτό ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

Αυτό μπορεί να είναι εκπληκτικό, σύμφωνα με το Delish. Η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να χαλαρώσουν τα ασπράδια από το κέλυφός τους. Είναι απαραίτητο αν θέλετε να ξεφλουδιστούν γρήγορα.

Μόλις προσθέσετε τη μαγειρική σόδα στο νερό που βράζει, ρίξτε μέσα τα αβγά απευθείας από το ψυγείο (θα είναι κρύα).

Έπειτα, αφήστε τα να βράσουν για 12 λεπτά και μόλις περάσει ο χρόνος, βγάλτε τα από το νερό.

Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα ξεφλουδίσετε. Λόγω της μαγειρικής σόδας που προσθέσατε, τα κελύφη θα βγουν εύκολα.

Αν θέλετε να κάνετε ακόμη πιο εύκολο το ξεφλούδισμά τους, βυθίστε τα σε παγωμένο νερό αφού τα αφαιρέσετε από το βραστό.

Γνωρίζετε άλλους τρόπους να μαγειρέψετε τέλεια τα βραστά αβγά;

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...