Ασιατικό κοτοπουλάκι που απολαμβάνω να φτιάχνω όχι μόνο για τις γεύσεις που μου δίνει αλλά και για τη διαδικασία. Δείτε τα υλικά και φανταστείτε την παλέτα των χρωμάτων που έχω μπροστά μου.

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο γύρω στα 600 γραμμάρια κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 2 πράσινες πιπεριές σε σπιρτόξυλα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, επίσης έτσι κομμένη
  • 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά, ομοίως
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 2 κουτ. σησαμέλαιο
  • κάρυ καυτερό
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και πιπέρι
  • σάλτσα σόγια
  • 250 γρ. ρυζομακάρονα

Στο γουόκ ή σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τσιγαρίζω σε 2 κουταλιές σησαμέλαιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αμέσως μετά το κοτόπουλο. Προσθέτω τα καρότα, τις πιπεριές, τον αρακά, το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύω κάθε τόσο.

Σε βαθιά κατσαρόλα εμβαπτίζω τα ρυζομακάρονα για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και τους ρίχνω 2 κουταλιές σησαμέλαιο. Ανακατεύω το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τα ρυζομακάρονα.

Στο τέλος, 2 κουταλιές σάλτσα σόγια.

της Στέλλας Αλαφούζου

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...