Η μαγειρίτσα είναι το παραδοσιακό φαγητό για το βράδυ της Αναστάσης. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο για τις νέες γυναίκες, στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά και ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.

ΥΛΙΚΑ: • 1 συκωταριά ενός κιλού • καρδιές από 2 μαρούλια • 10-15 φρέσκα κρεμμυδάκια • 1 μάτσο άνιθο • 3,5 κ.σούπας ρύζι γλασέ • 1/2 cup λάδι ελιάς • 1 αυγό • Χυμό λεμονιού • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Πλένω και κόβω την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζω νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω την συκωταριά και την αφήνω να βράσει. 2. Μετά από 2,5 ώρες προσθέτω τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει το φαγητό για μισή ώρα περίπου. 3. Χωρίζω τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάω το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτω 2 κ.σούπας νερό κρύο. Προσθέτω τον κρόκο και χτυπάω καλά. Ρίχνω και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνω στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζω στη κατσαρόλα και ανακατεύω. 4. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και είναι έτοιμο.

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...