Υλικά

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ φαρίνα
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουτ αλάτι
  • 100 γρ γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουτ μαστίχα κοπανισμλένη
  • 50 γρ ινδοκάρυδο

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες νερό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
  • 50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά για 10 λεπτά, στην συνεχεία προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την βανίλια, την μαστίχα, το ινδοκάρυδο και το αλάτι. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας να είναι περίπου 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε το σιρόπι μας, βάζοντας όλα τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά, από το σημείο βρασμοί. Σιροπιάζουμε ζεστό σιρόπι κρύο το γλυκό

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πηγή

 

 

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...