Ένας Ιταλός καλλιτέχνης, ο Dito Von Tease έχει δημιουργήσει το “Ditology” , ένα έργο όπου πορτρέτα διάσημων ανθρώπων, πραγματικών ή φανταστικών, ζωγραφίζονται σε ανθρώπινα δάχτυλα. Η λέξη “Dito” μεταφράζεται ως “δάκτυλο” στα ιταλικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Dito Von Tease στα 33 του έψαχνε για ένα πρωτότυπο avatar για να χρησιμοποιήσει ως φωτογραφία προφίλ του στο Facebook. Επέλεξε ένα δάχτυλο ως φωτογραφία προφίλ, επειδή δεν ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Χρησιμοποιούν και οι Ιταλοί την έκφραση “κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου”. Είναι μια μεταφορική έκφραση για να δείξει έναν όχι και τόσο πολύ αποτελεσματικό τρόπο να κρύψει κάποιος κάτι, είπε ο καλλιτέχνης .

Οι φιγούρες που εχει ζωγραφίσει σε δάχτυλα μεταξύ των άλλων είναι ο Steve Jobs, ο Δαλάι Λάμα, ο Καντάφι, ο Ιησούς, Spock και πολλοί άλλοι.

Δείτε παρακάτω κάποια από τα πορτρέτα σε δάχτυλα ανθρώπων, εύκολο να αναγνωρίσετε ποιοι είναι!

πορτρέτα σε δάχτυλα Zuckerberg πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Obama πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Steve Jobs Dito Mursi πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Papa Francesco πορτρέτα σε δάχτυλα πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mr. T πορτρέτα σε δάχτυλα πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Gandhi πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Dalai Lama πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mozart πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mona Lisa πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mario Balotelli πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mao Tze Tung πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Gheddafi πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Hitler πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Frida Kahlo πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Che Guevara Self Portrait 5 πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Tattoo πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Avatar πορτρέτα σε δάχτυλα πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Spock πορτρέτα σε δάχτυλα πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Totoro πορτρέτα σε δάχτυλα πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Ronald McDonald πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Kayan  Dito Wrestling πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Spider-Man πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Shrek πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Segretaria πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Pikachu πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mickey Mouse πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Mario Bros πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Magritte πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Kiss πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Geisha πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Fluffy πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Fetish πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Burqa πορτρέτα σε δάχτυλα Dito Dalai Lama