Υπάρχουν μερικά φανταστικά μέρη στον πλανήτη μας που δυστυχώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε κάποια χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί και δεν θα υπάρχουν πια.

Ένα από αυτά είναι οι Μαλδίβες, ο αγαπημένος προορισμός των περισσότερων νεόνυμφων σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας της τήξης των πάγων η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει σημαντικά με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ξηρά που να ξεπερνάει σε ύψος τα 2 μέτρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς μέχρι το 2050 ενδέχεται να έχει ανέβει τη στάθμη του ωκεανού κατά ένα μέτρο καλύπτοντας το 17% του εδάφους των Μαλδίβων και αναγκάζοντας πολλούς από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δείτε αυτό αλλά και άλλα 9 τοπία που σε πολύ λίγα χρόνια από σήμερα θα σβήσουν εντελώς από τον παγκόσμιο χάρτη, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί 13 φορές λόγω των δραματικών κλιματικών αλλαγών που συντελούνται στον πλανήτη.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=ylx_uW6ocTc” width=”860″ height=”480″ rel=”no”]Πέρα από τα όρια…[/su_youtube_advanced]

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...