Υλικά

  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  •  Περίπου 500 γρ. αλεύρι
  •  1 φακελάκι μαγιά
  •  ½ κ.γ. αλάτι
  •  1 κ.γ. ξύδι
  •  Φέτες ζαμπόν
  •  3-4 τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας (π.χ. ένταμ, γκούντα, μοτσαρέλα κλπ.)
  •  2-3 φρέσκιες ντομάτες
  •  2 πιπεριές
  •  Μανιτάρια

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το ξύδι και το νερό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά με τα χέρια για λίγη ώρα να ενωθούν. Αν η ζύμη μας κολλάει στα χέρια, τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι, ενώ, αν είναι πολύ σκληρή, βάζουμε λίγο νεράκι.
  2. Αφού αλείψουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί να πάει παντού, ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα ή χρησιμοποιώντας πλάστη. Αυτό που προσπαθούμε είναι η ζύμη μας να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του ταψιού και να μην μείνουν κενά. Μόλις αυτό συμβεί,  θα πρέπει να στρώσουμε τα υλικά της γέμισης.
  3. Πρώτα-πρώτα, βάζουμε πάνω στο ζυμάρι τις φέτες ζαμπόν και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά. Ακολούθως, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια.
  4. Δεν μένει τίποτα άλλο να κάνουμε τώρα, παρά μόνο να βάλουμε την πίτσα μας να ψηθεί. Τη βάζουμε λοιπόν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Φυσικά, τη σερβίρουμε ζεστή.

    Πηγή: http://www.lovecook.gr

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...