Τα τελευταία 6 χρόνια συμβαίνει ένα απίθανο πρότζεκτ στην μικρή πόλη Piplantri της ινδικής επαρχίας Rajastan. Όταν ο δήμαρχος του χωριού Shyam Sundar Paliwal έχασε την κόρη του, αποφάσισε να φυτέψει 111 δέντρα στη μνήμη της.

Αλλά αυτό ενέπνευσε μια άλλη ιδέα, τι θα γινόταν αν φύτευαν 111 δέντρα για κάθε νεογέννητο κοριτσάκι;

 

peuane-h- korh-toy (1) (741 x 529)

 

Σε μια χώρα όπου οι γυναίκες φαίνονται να έχουν όλο και λιγότερα δικαιώματα και πολλά νεαρά κορίτσια σκοτώνονται όταν είναι μωρά, είναι μια απίστευτη κίνηση να τιμάται η γέννηση μιας κόρης. Φέρνει επίσης και τις οικογένειες πιο κοντά καθώς φυτεύουν και φροντίζουν τα δέντρα για χρόνια.

peuane-h- korh-toy (2)

 

Πάνω από 40.000 δέντρα έχουν φυτευτεί και η πόλη έχει πλέον μεταμορφωθεί σε μια πράσινη όαση. Αυτό προκάλεσε κάτι αναπάντεχο.

peuane-h- korh-toy (3) (741 x 495)

 

Τα δέντρα που φυτεύονται συχνά φέρουν καρπούς. Για να τα προστατέψουν από τα ζώα, έχουν φυτέψει στη βάση τους αλόη. Η καλλιέργεια αυτών των φυτών αποφέρει κέρδος. Χάρη στα δέντρα, το Piplantri έχει βιώσει μια οικονομική αλλαγή: είναι επιτέλους οικονομικά ανεξάρτητο.

 

peuane-h- korh-toy (4) (741 x 432)

Τι όμορφη ιδέα! Μια τιμή για την νεκρή του κόρη, ένα δώρο για τα νεογέννητα κορίτσια, τέλειο για το περιβάλλον και βοηθητικό για την τοπική οικονομία: ένα θετικό πρότζεκτ από όλες τις πλευρές!

 

 

Πηγή: hefty.co