Ένα ακόμη εντυπωσιακό βίντεο με τρισδιάστατη αναπαράσταση του επιβλητικού ταφικού μνημείου της Αμφίπολης κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που δημιούργησε η ομάδα «Ancient Greece 3D», παρουσιάζεται σε αργή κίνηση ο τάφος, ξεκινώντας από τις Σφίγγες. Στην συνέχεια η εικόνα περνά εσωτερικό του τάφου, στις Καρυάτιδες και στο εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης…

Στη συνέχεια, «βγαίνει» από το σύμπλεγμα και γίνεται η πρώτη σύγκριση σε μέγεθος από όλες τις οπτικές γωνίες με τον Παρθενώνα, τη Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας και τέλος με το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=P3Cw78a7QRY” width=”700″ autohide=”no” showinfo=”no”]https://www.youtube.com/watch?v=064ipuBiWDg[/su_youtube_advanced]

Σταμάτησε χθες η ανασκαφή

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εργασίες αποχωμάτωσης του τρίτου θαλάμου σταμάτησαν για να εγκατασταθούν από την εταιρία “Εγνατία οδός” ειδικά μηχανήματα για να προστατευθεί η στατικότητα του μνημείου.

Τα συγκεκριμένα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για μεγάλες διανοίξεις σηράγγων και η εγκατάστασή τους στο χώρο γίνεται για προληπτικούς λόγους.

Η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου αναμένεται να ολοκληρώνοταν το Σάββατο αλλά ίσως λόγω της διακοπής να καθυστερήσουν.

Πηγή: gr.askmen.com