Όσο και να νομίζετε πως ξέρετε το σώμα σας, υπάρχουν καλές πιθανότητες πως ο πλαστικός χειρουργός από τη Νέα Υόρκη, Matthew Schulman, να γνωρίζει τον τύπο του πισινού σας ακόμα καλύτερα. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εξετάσει περίπου 50,000 πισινούς από 35 χώρες και σχεδόν όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Λέει πως το σχήμα του εξαρτάται από τη λεκάνη και τα ισχία, το ποσοστό λίπους και η κατανομή του, το μέγεθος των γλουτιαίων και ο τρόπος που ενώνονται με τον μηρό.

Το αποτέλεσμα είναι ένα από τις 5 κατηγορίες που ακολουθούν.

1. Τετράγωνος

Εάν η γραμμή ανάμεσα στο ισχίο και το μηρό είναι κάθετη με τη γη, τότε ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με τον Dr. Schulman.

pisinos (1) (576 x 792)

2. Σχήμα – V

Εάν η γραμμή ανάμεσα στη λεκάνη και τα ισχία έχει κλίση προς τα μέσα, ο πισινός σας παίρνει σχήμα V από πίσω, κάτι που σύμφωνα με το γιατρό είναι αρκετά συνηθισμένο σε γυναίκες με μεγάλους ώμους και στενούς γοφούς.

pisinos (2) (576 x 792)

3. Σχήμα – A

«Σχήμα – αχλαδιού». Σύμφωνα με το γιατρό, οι γυναίκες που έχουν πιο μεγάλους γοφούς τείνουν να έχουν αυτό το σχήμα.

pisinos (3) (576 x 792)

4. Στρόγγυλο

Αυτή πιστεύουμε είναι μία προφανής κατηγορία. Ο καλύτερος τρόπος να την πετύχετε είναι με αρκετή άσκηση και καλή διατροφή.

pisinos (4) (576 x 792)

5. Ανάποδη Καρδιά

Η “ανάποδη καρδιά” έχει αρκετά κοινά με το “στρόγγυλο” πισινό, χωρίς να αψηφά τη βαρύτητα. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι εδώ υπάρχει περισσότερος όγκος στο κάτω κομμάτι του γοφού.

pisinos (5) (576 x 792)

Πηγή:anpage.gr