Το μπανόφι είναι η τελευταία λέξη της… ζαχαροπλαστικής τουλάχιστον στην Ελλάδα. Εδώ το βλέπουμε στην πιο παγωμένη του εκδοχή θυμίζοντας το αγαπημένο παγωτάκι. Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και έχει σίγουρη επιτυχία.

Μπανόφι σε ποτήρια. Απολαύστε το…

Υλικά:

  • 6 μεσαίου μεγέθους μπανάνες
  • 200γρ. γιαούρτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι, ανάλογα με το πόσο ώριμες είναι οι μπανάνες
  • 50γρ. σταφίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
  • 50γρ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
  • 50γρ. φουντούκια
  • 4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Το βράδυ πριν φτιάξουμε το γλυκό, βάζουμε 4-6 γυάλινα μπολάκια στην κατάψυξη για να κρυώσουν. Κόβουμε σε κομμάτια 4 από τις 6 μπανάνες και τις χτυπάμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, τις σταφίδες, το ρούμι, την κανέλα και το μέλι, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  2. Γεμίζουμε με το μείγμα τα παγωμένα ποτήρια και τα βάζουμε πάλι στην κατάψυξη. Θα χρειαστούν περίπου πέντε ώρες για να παγώσει εντελώς.
  3. Την μέρα που είναι να το σερβίρουμε, τρίβουμε τη σοκολάτα και ψιλοκόβουμε τα φουντούκια. Ψήνουμε τα καρύδια σε ένα στεγνό τηγάνι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να γίνει ρευστό και ενώ το ζεσταίνουμε, κόβουμε τις υπόλοιπες 2 μπανάνες.
  4. Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και απλώνουμε ένα στρώμα από λεπτές φέτες μπανάνας. Ρίχνουμε από πάνω το ρευστό ζαχαρούχο γάλα, τα ψημένα φουντούκια και τριμμένη κουβερτούρα.
loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...