Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Ξάνουμε το κανταΐφι πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να πάει παντού το βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά την κρέμα το γάλα λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τη. Επιφάνεια ενός ορθογώνιου πυρέξ και τοποθετούμε το μισό κανταΐφι στο σκεύος. Έπειτα απλώνουμε τα τυριά από πάνω χωρίς όμως να τα απλώσουμε μέχρι την άκρη. Καλύπτουμε με το άλλο μισό κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες. Περιχύνουμε το μείγμα γάλα- κρέμα από πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες να φουσκώσει. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και σερβίρουμε.

tip: το βούτυρο πρέπει να το ανακατέψουμε καλά με το κανταΐφι έτσι ώστε να γίνε πολύ τραγανό.

 

Πηγή:jenny.gr

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...