Την ανέβασε προκειμένου να δείξει ότι η νέα νομοθεσία της Βόρειας Καρολίνα, η οποία υπαγορεύει ότι τα άτομα θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες που αντιστοιχούν στο φύλο τους και μόνο, πλήττοντας έτσι τα δικαιώματα των τρανσ*κς ουαλ, στην πραγματικότητα έχει περισσότερα θύματα.

Η Christi Salcedo διαγνώστηκε με πορογενές διηθητικό καρκίνωμα σταδίου 3. Από τότε που επέλεξε να κάνει μαστεκτομή, παρατήρησε ότι ο κόσμος την κοιτάζει παράξενα, κάτι που την κάνει να αισθάνεται άβολα όταν βρίσκεται σε μαγαζιά και δημόσιους χώρους. Υποθέτει ότι ο κόσμος βλέποντας το επίπεδο στήθος της, αναρωτιέται αν είναι τρανσ*κς ουαλ και αν κατά συνέπεια πρέπει να χρησιμοποιήσει διαφορετικές τουαλέτες.

“Παρατηρώ ότι πολλά μάτια με κοιτάζουν και προσπαθούν να καταλάβουν”, γράφει. “Στα μαγαζιά, στα εστιατόρια Το Walmart είναι το χειρότερο. Θέλω να φωνάξω, “ΝΑΙ! Καλά βλέπετε! Είναι καρκίνος του στήθους Σας παρακαλώ, προσ*κς τε τον εαυτό σας!” Αλλά αντί γι’αυτό, τους κοιτάζω στα μάτια και παρακαλώ για μια αλλαγή στην κοινωνία.”

Ο νέος νόμος της Βόρειας Καρολίνα έχει προκαλέσει διαμάχες σε εθνικό επίπεδο για τα δικαιώματα των τρανσ*κς ουαλ ατόμων. Αν και όσοι τον υποστηρίζουν, ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να προστατεύσουν τα παιδιά από σ*κς ουαλική κακοποίηση, η LGBT κοινότητα θεωρεί ότι ο νόμος έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους τρανσ*κς ουαλ.

Η Salcedo λέει πώς ανάμεσα στα θύματα του νέου νόμου είναι τα άτομα που έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο και ότι θέλει να λήξει αυτό το θέμα μια για πάντα.

“Προσωπικά, πιστεύω ότι κανένα τρανσ*κς ουαλ άτομο δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην τουαλέτα”, γράφει. “Ο κόσμος θέλει απλά να πάει στην τουαλέτα.”

Credit: aplus.com / fanpage.gr

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...