Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 4 κ.σ. σκορδόλαδο
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 2 πρέζες μπαχάρι
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τα πιτάκια ολικής άλεσης
  • 1 κιλό αλεύρι ανάμεικτο κατά 1/3 ,σταρένιο,ολικής και σίκαλη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • νερό χλιαρό όσο σηκώσει
  • Για το σερβίρισμα
  • γιαούρτι, ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι

Εκτέλεση

Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο. Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος). Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα ,το κύμινο, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο . Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10 ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται. Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις ντύνουμε με το μείγμα. Προσοχή το πάχος του κεμπάπ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 εκ. Ψήνουμε στη σχάρα για 5′ περίπου από κάθε πλευρά. Αν έχετε πλάσει χοντρά κεμπάπ θέλουν παραπάνω ψήσιμο. Μην τα στεγνώνετε πολύ στο ψήσιμο γιατί χάνουν τα υγρά τους και έχουν λαστιχένια υφή.
Για τις πίτες : Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι εύπλαστη. Την σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 45′. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης σαν καρύδι και με πλαστή ανοίγουμε λεπτά πιτάκια. Τα ψήνουμε 2′-3′ από κάθε πλευρά στην σχάρα. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πολύ λεπτά σε πλακέ σούβλα με πιτάκια ολικής, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι με μπόλικη πάπρικα και μαϊντανό.
loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...