Υλικά

Για τα σου:

  • 125γρ. γάλα
  • 125γρ. νερό
  • 110γρ. βούτυρο
  • 5γρ. αλάτι
  • 5γρ. ζάχαρη
  • 140γρ. αλεύρι
  • 15γρ. κακάο
  • ​5 αυγά

Για την κρέμα:

  • 550ml. γάλα
  • 90γρ. αλεύρι
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κρόκοι αυγών

 Για το γλάσο:

  • 600ml. κρέμα γάλακτος
  • 500γρ. κουβερτούρα
  • 80γρ. βούτυρο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 3 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η ζύμη τη ρίχνουμε στο μίξερ και τη “δουλεύουμε” με το εργαλείο που λέγεται φτερό (όχι με το σύρμα) στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και μαλακιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε τη ζύμη σ’ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου διαμέτρου 2-2,5 εκ.
Θα γίνουν περίπου 60-70 σου. Ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου και όχι στον αέρα (γιατί παραμορφώνεται το σχήμα των σου) για 30 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν για μερικές ώρες.

Για την κρέμα:

Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα όσο βράζει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Για το γλάσο:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Πριν πάει να πάρει βράση την βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα λείο.

Χαράξτε τα σου στη μέση και βάλτε μια κουταλίτσα κρέμα. Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τα σου και καλύψτε τα με το γλάσο.

Συνταγή από Αρτοποιεία και Συνταγές

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...