Yλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κοφτές κακάο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 βανίλιες
  • 2 σφηνάκια γαλλικό καφέ
  • 4 μεγάλα αβγά
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπας τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά τα 6 πρώτα υλικά και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τα σφηνάκια του καφέ και βράζουμε για λίγο ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε 2 κούπες από το μείγμα και βάζουμε τη μία στο ψυγείο και την άλλη στην κατάψυξη. Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking

και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα της κατσαρόλας,ανακατεύοντας απαλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρή μακρόστενη καλά βουτυρωμένη φόρμα ή ακόμη καλύτερα σε ταψί με διαστάσεις 32×22εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για όσο χρειαστεί μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση.

ο αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε το κέικ με τα τριμμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

Ένα από τα ωραιότερα κέικ που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα!!

Η συνταγή είναι της κ.Τασούλας Κουφοπούλου.

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...