Κινέζοι επενδυτές οι μόνοι ενδιαφερόμενοι για την αγορά του

Το αεροδρόμιο La Mancha στην περιοχή Ciudad Real της Ισπανίας άνοιξε το 2008. Από το 2010 δεχόταν και διεθνείς πτήσεις αλλά χρεοκόπησε και έκλεισε το 2012 αφού δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αεροπορικών εταιρειών. Έκτοτε ο χώρος εγκαταλείφθηκε.

Σύμφωνα με τον Independent, που επικαλείται ισπανικά μέσα ενημέρωσης, το «αεροδρόμιο φάντασμα» βγήκε σε δημοπρασία προσκαλώντας τους επενδυτές να το διεκδικήσουν. Αλλά υπήρξε μόνο μία προσφορά!

Ισπανικό αεροδρόμιο πωλείται έναντι… 10.000 ευρώ

 

Ένα consortium Κινέζων επενδυτών με την ονομασία «Tzaneen International» έδωσε μόλις 10.000 ευρώ- ποσό ασύλληπτα μικρό και σε σύγκριση με το… ένα δισεκατομμύριο ευρώ που κόστισε η κατασκευή του αεροδρομίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλη προσφορά οπότε αν η κατάσταση παραμείνει έτσι έως τον Σεπτέμβριο, οι Κινέζοι επενδυτές θα κάνουν δικό τους το αεροδρόμιο- φάντασμα.

Ισπανικό αεροδρόμιο πωλείται έναντι… 10.000 ευρώ

 

Το αεροδρόμιο είχε βγει και πέρσι σε δημοπρασία έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο αφού δεν υπήρξε καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος, η τιμή του έπεσε στα 80 και στη συνέχεια στα 40 εκατομμύρια. Αλλά και πάλι δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Ισπανικό αεροδρόμιο πωλείται έναντι… 10.000 ευρώ

 

Οι Κινέζοι επενδυτές είπαν σε ισπανική εφημερίδα πως σχεδιάζουν να κάνουν το αεροδρόμιο πύλη εισόδου για φορτία που έρχονται στην Ευρώπη από διεθνείς αγορές, ειδικά την Κίνα.

Το αεροδρόμιο της Ciudad Real είναι ένα από τα πολλά «αεροδρόμια- φαντάσματα» της Ισπανίας που εγκαταλείφθηκαν όταν τα φιλόδοξα σχέδια των κατασκευαστών τους προσέκρουσαν στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Ισπανικό αεροδρόμιο πωλείται έναντι… 10.000 ευρώ

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...