Έπασχε από σύνδρομο που προκαλεί πεπτικά προβλήματα- Σε επέμβαση είχε υποβληθεί και η αδελφή του.

Θα σας ακουστεί απίστευτη η είδηση, αλλά συνέβη και μοιάζει με θαύμα! Ένα αγοράκι μόλις ενός έτους, από το Τέξας, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση οκτώ οργάνων. Είναι το δεύτερο μέλος της οικογένειας του, που υποβάλλεται σε τέτοια επέμβαση, καθώς και η 6χρονη αδελφή του είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση επτά οργάνων.

Ο Λίαμ Κέρντα υποβλήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, σε μια επέμβαση διάρκειας εννέα ωρών, κατά την οποία έγινε λήπτης οκτώ οργάνων, μεταξύ αυτών το συκώτι, το στομάχι, το πάγκρεας και τα δύο νεφρά. Το μωρό έπασχε από το Σύνδρομο MMIHS ή Σύνδρομο Berdon, που προσβάλλει το παχύ έντερο και την ουροδόχο κύστη, και προκαλεί πεπτικά προβλήματα. Η επέμβαση έγινε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Holtz στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Στις αρχές του Απριλίου επέστρεψε στο σπίτι του.

Από την πρώτη μέρα της γέννησης του, ο Λίαμ τέθηκε αμέσως σε ενδοφλέβια διατροφή και μέχρι σήμερα δεν έλαβε ποτέ κανονικό φαγητό – κάτι που διορθώθηκε μετά την πολύπλοκη επέμβαση.

Όπως δήλωσε η μητέρα του, τώρα ο Λίαμ τρώει κανονικά για πρώτη φορά. «Είναι καλά, πολύ καλά. Μετά τις μεταμοσχεύσεις, τρώει για πρώτη φορά από το στόμα και φαίνεται πως το αγαπημένο του φαγητό είναι τα καρότα», δήλωσε η ίδια στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Το μωρό συνήθιζε να κοιμάται τις περισσότερες ώρες της ημέρας λόγω της κατάστασής του, κάτι που επίσης άλλαξε μετά την περίπλοκη μεταμόσχευση.

Η αδερφή του, σε ηλικία επίσης ενός έτους υποβλήθηκε σε παρόμοια μεταμόσχευση, λαμβάνοντας επτά όργανα, αν και γενικά η κατάστασή της ήταν καλύτερη από του Λίαμ.

Πηγή