Η κυρία Ρόζα είναι μόνιμος κάτοικος Σικίνου. Μένει στο Χωριό, μαγειρεύει υπέροχα. Δοκιμάσαμε την πορτοκαλόπιτα της (ή πατσαβουρόπιτα όπως τη λέει) και ήταν η καλύτερη που έχουμε φάει ποτέ! Την παρακαλέσαμα να μας δώσει τη συνταγή.

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 1 ποτήρι λάδι (χρησιμοποιεί εκείνη) ή σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξίσμα από 4 πορτοκάλια (το μισό ξύσμα στο σιρόπι και μισό στο μείγμα)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:2 ποτήρια ζάχαρη και 3 ποτήρια νερό που βράζουμε για 10 λεπτά (δεν πήζει)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. 2. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, κόβουμε τα φύλλα, τα τσαλακώνουμε και τα ρίχνουμε στο μίγμα. 3. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο. 4. Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί, τη χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι.

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...