Απαγόρευση εισόδου σε 89 Ευρωπαίους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες επέβαλε η Ρωσία- σε μια κίνηση η οποία έχει προκαλέσει οργή στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έντασης για την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, στη λίστα, που συντάχθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και δόθηκε σε αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, περιλαμβάνονται έντονοι επικριτές της ρωσικής κυβέρνησης, καθώς και αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής», στον κατάλογο περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό όνομα: αυτό του Θεόδωρου Μαργέλλου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων, που είχε δραστηριοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και στην Ουκρανία, και είχε κατηγορηθεί από τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS.

Ερωτηθείς για τη λίστα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, απάντησε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ο Ούβε Κορσέψιους, γενικός γραμματέας του συμβουλίου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα συμβούλου εξωτερικής πολιτικής στη Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πολιτικός, Νικ Κλεγκ, και ο ηγέτης της ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς και ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Κουπιέκι, ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μάλκολμ Ρίφκιντ και η Εύα Λίντστρομ Άντλερ, επικεφαλής της φορολογικής αρχής της Σουηδίας.

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...