Ο δισεκατομμυριούχος Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ δήλωσε ότι θα δωρίσει όλη του την περιουσία, ύψους 32 δισ. δολαρίων (29 δισ. ευρώ) σε φιλανθρωπίες, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Ο 60χρονος πρίγκιπας είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, και είπε ότι εμπνεύστηκε από το Gates Foundation, που είχε ιδρυθεί από τους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς το 1997.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν, σημείωσε, για την ενίσχυση της κατανόησης σε πολιτισμικά ζητήματα, την ενδυνάμωση των γυναικών και την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών, μεταξύ άλλων.

Ο Μπιλ Γκέιτς επαίνεσε την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι εμπνέει όλους όσους εργάζονται πάνω στον τομέα της φιλανθρωπίας ανά τον κόσμο.

Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ είναι 34ος στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Τα χρήματα θα πάνε στη φιλανθρωπική οργάνωση του πρίγκιπα, Alwaleed Philanthropes, όπου ήδη έχει δωρίσει 3,5 δισ.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω του ιερού μήνα του Ραμαντάν, κατά τον οποίον οι μουσουλμάνοι ενθαρρύνονται να προβαίνουν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Η δωρεά θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια σειράς ετών και θα επιβλέπεται από συμβούλιο του οποίου θα ηγείται.

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...