Τα εστιατόρια πετάνε μεγάλες ποσότητες τροφίμων στους κάδους απορριμμάτων ενώ θα μπορούσε να δωθεί σε ανθρώπους.

Πρόσφατα, μεγάλες εταιρείες άλλαξαν την πολιτική όσον αφορά στα περισσευούμενα τρόφιμα. Μια πρωτότυπη ιδέα για να μειωθεί το φαινόμενο της σπατάλης στα εστιατόρια έδωσε η Minu Pauline ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Ινδία.

δωρίζει το περισσευούμενο φαγητό του 1

Η ιδιοκτήτρια στο Κότσι της Ινδίας, όταν είδε μια άστεγη γυναίκα να τρώει από τον κάδο σκουπιδιών ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι.

Συνειδητοποιώντας πως το εστιατόριο της είχε πολλά τρόφιμα που περίσσευαν και πεταγόντουσαν κάθε βράδυ στα σκουπίδια, αποφάσισε να βγάλει ένα ψυγείο στο δρόμο, γεμάτο με τέτοια φαγητά.

δωρίζει το περισσευούμενο φαγητό του 2

Είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας και ο καθένας είναι ελεύθερος να το χρησιμοποιήσει.

δωρίζει το περισσευούμενο φαγητό του 3

Το ψυγείο ημερησίως προσφέρει περίπου 75-80 μερίδες φαγητού. Εκτός από το εστιατόριο της Minu Pauline, πολλά φαγητά προέρχονται από δωρεές άλλων εστιατορίων και ανθρώπων που αγκάλιασαν την ιδέα της.

δωρίζει το περισσευούμενο φαγητό του 4

[via]

 

 

 

 

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...