Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό

Για την κρέμα

  • 400γρ. ή 2 στραγγιστά γιαούρτια 10%
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό

Για πάνω από την κρέμα

  • 15 φράουλες

Για το ζελέ

  • 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • 2 ποτήρια κρύο νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το νερό και το λεμόνι. Τα βράζουμε και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ με αυτό το μείγμα και τα στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο σκεύος.
Για την κρέμα

Χτυπάμε τα γιαούρτια με το ζαχαρούχο γάλα. Διαλύουμε το 1 φακελάκι ζελέ, με το ζεστό νερό και μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού και το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Έπειτα πάνω από την κρέμα βάζουμε τις φρέσκες κομμένες φράουλες.

 Για το ζελέ

Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το παγωμένο νερό. Βάζουμε λίγο ζελέ πάνω από τις φράουλες και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο ζελέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 4 ώρες.

Πηγή

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...