Οι λάτρεις του καφέ σε όλον τον κόσμο ανακαλύπτουν συνέχεια καινούργιες ποικιλίες καφέ και δεν εφησυχάζουν ποτέ. Από μια συνηθισμένη ποικιλία καφέ μπορούμε να απολαύσουμε πολλές καινούργιες γεύσεις, που ικανοποιούν όλες τις διαφορετικές γευστικές απαιτήσεις.

Σήμερα, μπορούμε να δοκιμάσουμε καφέ με σοκολάτα, μέντα και άλλα μπαχαρικά, που δημιουργούν απολαυστικά και νόστιμα χαρμάνια.

Κατά συνέπεια, η τιμή της κάθε ποικιλίας καφέ μπορεί να διαφέρει αρκετά.

Το ερώτημα είναι, πόσα είστε διατεθειμένοι να δώσετε για να απολαύσετε μια κούπα γευστικού και αρωματικού καφέ.

kopi luwak

Ο kopi luwak ή αλλιώς καφέ από τα απορρίμματα της γάτας είναι ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο. Η τιμή του οφείλεται στον τρόπο που χρησιμοποιούν οι αγρότες για να παράξουν τους κόκκους του.

kopi luwak

Ο kopi luwak φτιάχνεται από έναν συγκεκριμένο άγριο και κόκκινο κόκκο καφέ, ο οποίος έχει φαγωθεί και αφοδευτεί από ένα ζώο που μοιάζει με γάτα και ονομάζεται μικρόσωμη μοσχογάλη.

kopi luwakkopi luwak

Τα μούρα που τρώνε αυτά τα ζώα ευδοκιμούν μόνο στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

kopi luwak

Τα ζώα αυτά δεν μπορούν να χωνέψουν τους σπόρους των μούρων.

kopi luwak

Κατά συνέπεια, αποβάλλονται ως απορρίμματα.

kopi luwak

Οι σπόροι περνάνε από μια φυσική διαδικασία ζύμωσης μέσα στο πεπτικό σύστημα του ζώο και σε αυτό ακριβώς οφείλεται η μοναδική γεύση των κόκκων.

Στην συνέχεια, οι αγρότες μαζεύουν αυτά τα απορρίμματα και τα πλένουν σχολαστικά.

kopi luwak

Μετά οι κόκκοι στεγνώνουν φυσικά από το φως το ήλιου.

kopi luwak

Μόλις στεγνώσουν από τον ήλιο, οι κόκκοι μπορούν επιτέλους να καβουρδιστούν.

kopi luwak

Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε, ότι η γεύση του μοιάζει με καραμέλα και σοκολάτα. Κάποιοι, μάλιστα, το αποκαλούν “Το Χαβιάρι του Καφέ.

kopi luwak

Και πόσο κοστίζει αυτός ο καφές;

kopi luwak

Στην Αμερική η τιμή του kopi luwak κυμαίνεται από 100 έως 600 δολάρια το μισό κιλό. Επίσης, στην Αμερική και την Ιαπωνία οι καφετέριες πουλάνε το ένα φλιτζάνι καφέ για 30 δολάρια. Το 2008 ένα πολυκατάστημα στο Λονδίνο άρχισε να πουλάει ένα χαρμάνι από Blue Mountain καιkopi luwak για 99 δολάρια το φλιτζάνι.

Πηγή: tilestwra.com

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...