Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε μία γυναίκα από την Αλαμπάμα των ΗΠΑ η οποία ανάγκασε την 9άχρονη εγγονή της να τρέχει μέχρι θανάτου με τη δικαιολογία ότι πήρε καραμέλες από έναν συμμαθητή της χωρίς να τις πληρώσει.

Ανάγκασε την εγγονή της να τρέχει μέχρι θανάτου

Μάρτυρες υποστήριξαν ότι εκείνο το απόγευμα του 2012 έβλεπαν για πάνω από δύο ώρες τη μικρή Σαβάνα να τρέχει κουβαλώντας ξύλα. «Η Τζόυς και η Σαβάνα ήταν στην αυλή και η Τζόυς έλεγε στη Σαβάνα να συνεχίσει να τρέχει. Της έλεγε “τρέχα, τρέχα, δεν σου είπα να σταματήσεις”» περιέγραψε κάποιος γείτονας ονόματι Τσαντ Τζέικομπς, ενώ το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο σχολικό λεωφορείο έδειχνε τη γιαγιά να μιλά με την οδηγό σχετικά με τη νεαρή εγγονή της και το «ατόπημά» της να πάρει καραμέλες και να πει ψέματα για το αν τις έφαγε. «Θα τρέχει μέχρι εγώ να της πω να σταματήσει» φαίνεται να είπε η γιαγιά. Μερικές μέρες αργότερα η μικρή Σαβάνα έφυγε απ’ τη ζωή, αφού ήταν σε κόμμα στο νοσοκομείο και οι γιατροί της αποσύνδεσαν τη μηχανική υποστήριξη. Σύμφωνα με την Daily Mail, το κορίτσι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και δεν έπρεπε να τρώει καραμέλες ή τροφές με καφεΐνη.

Ωστόσο, η γιαγιά Τζόυς μετά την απόφαση της ποινής της υποστήριξε ότι η Σαβάνα ήθελε να τρέχει για να προπονηθεί για τους αγώνες του σχολείου της, ότι η ίδια δεν ήθελε να τη βλάψει και ότι, αν μπορούσε να αλλάξει κάτι, θα ήταν να είχε την εγγονή της ζωντανή. Για ανθρωποκτονία κατηγορήθηκε βέβαια και η θετή μητέρα, καθώς, όπως αποδείχθηκε, ήταν παρούσα και δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει την απάνθρωπη τιμωρία.