Ήλιος σφολιάτας με μερέντα

 

 

Υλικά

2 φύλλα  σφολιάτας έτοιμη

1 φλυτζάνι Nutella

γάλα

άχνη ζάχαρη για γεύση

Οδηγίες

1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, αλείψτε με nutella, αφήνοντας μισό εκατοστό, γύρο από τη σφολιάτα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.

2.Βάλτε ένα ποτήρι στη μέση και πιέστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός μαχαιριού, χωρίζουμε την ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη.Συνεχίζετε να χωρίζετε τη ζύμη στα οκτώ και μετά στα δεκαέξι και μέχρι να κάνετε όσες ακτίνες θέλετε.

3.Κρατείστε την άκρη του κάθε κομματιού και γυρίστε την τρεις φορές.Αλείψτε το πάνω μέρος με λίγο γάλα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

 

loading...

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας ...